Apk Almere

De algemene periodieke keuring (apk) van uw auto: een verplicht nummer voor elke autobezitter. In heel Europa is het verplicht om voor de vervaldatum van uw apk uw auto te laten keuren. Bij een apk wordt uw auto gecontroleerd op verkeersveiligheid, milieu en registratie.

Autobedrijf Hoevens in Almere heeft zijn eigen apk-keurmeester in dienst. Deze keurmeester ziet er op toe dat de auto voldoet aan alle veiligheidseisen en dus geschikt is om weer de weg op te gaan.

Heeft u een nieuwe benzineauto? Dan wordt de eerste keuring vier jaar na aanschaf gedaan en vervolgens nog twee keer om de twee jaar. Hierna dient de auto ieder jaar gekeurd te worden. Nieuwe auto’s op diesel of lpg worden drie jaar na aanschaf gekeurd en vervolgens ieder jaar. Occasions worden om het jaar of om de twee jaar gekeurd.

Uw auto mag tot twee maanden voor de vervaldatum gekeurd worden, gebeurt dit niet, dan is uw auto niet meer verzekerd. Blijkt bij een politiecontrole dat uw auto niet beschikt over een geldige apk? Dan bedraagt de hoogte van de boete €130. Zorg dat u veilig rijdt en voorkom boetes, maak een afspraak bij Autobedrijf Hoevens. Wij zorgen dat uw auto met een geldige apk ons apk-station uitrijdt.

apk-afspraak maken Bel 036 533 3323

Apk keuring Almere

Autobedrijf Hoevens is al jaren gevestigd in Almere. Bent u op zoek naar een kwalitatieve apk keuring door de ervaren monteurs van Autobedrijf Hoevens en de garantie van Bosch Car Service? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij ontvangen klanten met een heerlijke kop koffie, uit alle stadsdelen van Almere. Klanten uit Almere Stad, Almere Haven, Almere Poort of Almere Buiten en omstreken zijn allen, van harte welkom. Komt u niet uit Almere? Ook dan bent u natuurlijk van harte welkom.


Apk zonder afspraak

Vergeten een afspraak te maken? Vervalt uw apk bijna? Kom dan naar Autobedrijf Hoevens in Almere Stad. We kijken dan samen wat de mogelijkheden zijn en zorgen ervoor dat uw auto zo snel mogelijk over een geldige apk beschikt. Een apk-keuring zonder afspraak behoort bij ons ook gewoon tot de mogelijkheden.

Bel 036 533 3323

Onderdelen apk keuring

Zoals reeds beschreven beoordeelt een apk-keurmeester uw auto op de volgende onderdelen: verkeersveiligheid, milieu en registratie.

Verkeersveiligheid:

 • Remmen;
 • Wielophanging;
 • Schokdempers;
 • Banden;
 • Stuurinrichting;
 • Verlichting;
 • Carosserie.

Milieu:

 • Uitstoot van uitlaatgassen.* Bij dieselauto’s wordt ook gemeten hoeveel roet ze uitstoten.

Registratie:

 • Kilometerstand;
 • Het voertuigbewijs;
 • Voertuigidentificatienummer;
 • Gebruikte brandstof.

Nieuwe regels apk-keuring

Onlangs is er onderscheid aangebracht in regels voor benzine- en dieselauto’s. Ook de datum van de eerste toelating is van invloed op wanneer een auto weer gekeurd moet worden. In onderstaande tabel van de RDW kunt u zien wanneer uw auto weer gekeurd moet worden.

*Melanie Schultz van de VVD heeft besloten dat per 1 mei 2018, auto’s die meer kilometers rijden ook vaker gekeurd dienen te worden.

Personenauto’s en lichte bedrijfsvoertuigen (<3.500 kg) Brandstof Wanneer keuren
Datum eerste toelating na 1 januari 2005. Benzine- en/of elektromotor. Eerste apk na 4 jaar, daarna twee keer na 2 jaar, daarna elk jaar.
Datum eerste toelating na 1 januari 2005. Diesel, gas of anders (evt. in combinatie met elektrisch). Eerste apk na 3 jaar, daarna elk jaar.
Datum eerste toelating vóór 1 januari 2005. Alle Eerste apk na 3 jaar, daarna elk jaar.
Datum eerste toelating vóór 1 januari 1960. Alle Eerste apk na 3 jaar, daarna elk jaar.