Storingsdiagnose

Auto problemen oplossen met storingsdiagnose

Heeft uw auto een hardnekkig, vervelend en misschien wel gevaarlijk probleem? Laat niet meteen onderdelen vervangen maar kies voor een storingsdiagnose bij Autobedrijf Hoevens. Op deze manier weet u echt wat het probleem is.

Auto’s van vandaag de dag beschikken over een geheugen dat storingen en defecten automatisch registreert. Echter, is registratie nog geen oplossing. Bij Autobedrijf Hoevens in Almere Stad beschikken we over de kennis en de apparatuur om een juiste diagnose te stellen en u vervolgens weer op weg te helpen.

Maak nu meteen een afspraak bij Autobedrijf Hoevens en:

 • Voorkom onnodig vervangen van auto onderdelen;
 • Weet waar u aan toe bent;
 • Voorkom ergernis en tijdverlies;
 • Stap weer met een goed gevoel in uw auto.
Storingsdiagnose afspraak maken Bel 036 533 3323

Autoproblemen

Autoproblemen zijn er in verschillende soorten en maten. Sommige mankementen zijn direct zichtbaar, bijvoorbeeld een lekke band of een barst in de ruit. Andere problemen zijn niet direct zichtbaar. Er brand een lampje, maar wat de reden hiervan is, is niet meteen duidelijk. Een storingsdiagnose kan dan uitkomst bieden.

De moderne auto waar we vandaag de dag in rijden registreert automatisch storingen en defecten. Echter, een foutcode vertelt zelden het hele verhaal van een storing. Zo kan het zijn dat de ene storing juist weer zorgt voor een andere storing. Voor sommige garages is het hierdoor lastig om het onderliggende autoprobleem te vinden.

Bij Autobedrijf Hoevens in Almere weten we hoe we foutcodes moeten interpreteren en hoe we vervolgens verder kunnen zoeken. Na het onderzoek overleggen we met u wat we hebben gevonden en wat de mogelijkheden zijn voor reparatie. We proberen steeds naar de beste en voordeligste oplossing te zoeken.


Autoproblemen herkennen

Ziet u iets merkwaardigs? Ligt er bijvoorbeeld iets onder uw auto? Hoort u een merkwaardig geluid wat u eerder nooit hoorde? Ruikt u een rare lucht? Rijdt uw auto anders dan anders en heeft u het idee dat u trillingen voelt in bijvoorbeeld uw stuurwiel, of trekt uw stuurwiel juist naar één specifieke kant? Vertrouw dan op uw eigen zintuigen. Uw zintuigen hebben het negen van de tien keer bij het juiste eind en vertellen u precies wanneer er iets met uw auto aan de hand is.

Hieronder hebben we de meest voorkomende problemen voor u neergezet. Herkent u één van de problemen? Twijfel dan niet en maak vandaag nog een afspraak bij Autobedrijf Hoevens. Wij zijn in staat om de meeste problemen in onze eigen garage te verhelpen. Op deze manier heeft u binnen no-time uw auto weer terug.

Autoproblemen, wat hoort u?

Wat hoort u? Wat is het probleem? Wat moet u doen?
Ik hoor een knetterend geluid. Het is goed mogelijk dat de uitlaat lek is. Kom snel bij ons langs. Rijden met een lekke uitlaat is verboden en gevaarlijk.
Snerpend geluid bij draaiende motor. Gas geven maakt het erger of het verdwijnt dan ineens helemaal. Dit lijkt op een V-snaar die versleten is of niet goed gespannen staat. Ga naar de garage om de V-snaar op spanning te zetten of te laten vervangen.
Zoemend geluid bij de wielen. Of bij de wielen is een roffel geluid te horen. Waarschijnlijk zijn uw wiellagers versleten. Ga naar de garage om uw wiellagers te vervangen. Het is eenvoudig te controleren om welk wiel het gaat.
Autoproblemen? maak een afspraak!

Autoproblemen, wat ziet u?

Wat ziet u? Wat is het probleem? Wat moet u doen?
Ik zie donkere vloeistof onder de auto liggen. Wellicht lekt uw auto motorolie. Zit er nog voldoende olie in de motor? Net gereden? Wacht dan 5 min met checken. Geen olie? rij dan niet verder. Nog voldoende olie? Rij door naar garage om te checken op olielekkage.
Ik zie groen, rood of gele vloeistof onder de auto liggen. Mogelijk is dit een koelvloeistof probleem. Er is waarschijnlijk lekkage in het koelsysteem. Neem geen risico en rij niet door. Bel eerst pechhulp.
Water onder de auto na lange rit met de airco aan. Hoogstwaarschijnlijk is dit condenswater. Geen probleem. Een airco die hard heeft gewerkt blaast stoom af middels condenswater. Geen probleem.
Autoproblemen? maak een afspraak!

Autoproblemen, wat ruikt u?

Wat ruikt u? Wat is het probleem? Wat moet u doen?
Herkenbare brandstoflucht (benzine / diesel) in de auto. Dit kan betekenen dat er brandstof lekt met mogelijk brandgevaar. Stop z.s.m en verlaat de auto. Bij twijfel bel de wegenwacht, bij brand bel 112.
Ik ruik een smeulende penetrante geur. Dit kan duiden op oververhitte koppelingsplaten of remblokken. Stop zo snel mogelijk en laat de auto 15 min. afkoelen. Daarna rit voortzetten. Bij twijfel gaat u naar de garage.
Ik ruik een brandlucht of schroeilucht. Mogelijk kortsluiting in de bedrading. Stop z.s.m. Auto verlaten, bij twijfel pechhulp bellen.
Autoproblemen? maak een afspraak!

Autoproblemen, wat voelt u?

Wat voelt u? Wat is het probleem? Wat moet u doen?
Ik voel dat mijn stuur naar een bepaalde kant trekt of bijvoorbeeld extreem trilt. Het kan zijn dat één van de banden lek is, dat er schade is aan een wiel of dat er schade is aan de stuurinrichting. Stop de auto op een geschikte plaats. Controleer wielen en banden. Twijfel? Bel pechhulp.
Ik ervaar een deinend gevoel in bochten, auto deint na, na het passeren van een drempel. Dit kan duiden op één of meerdere versleten schokdempers. De schokdempers kunnen ook defect zijn. Rij voorzichtig naar de garage en laat indien nodig de schokdempers vervangen.
Ondanks dat het toerental oploopt ervaar ik dat de auto minder optrekt dan voorheen. Dit kan duiden op versleten koppelingsplaten of de koppeling moet beter worden afgesteld. Rij naar een garage en laat de koppeling nakijken.
Autoproblemen? maak een afspraak!

Vragen over autoproblemen

Heeft u andere problemen met uw auto dan de hierboven beschreven problemen? Twijfel dan niet en neem contact op met Autobedrijf Hoevens. Onze werkplaats is voorzien van de nieuwste snufjes op het gebied van auto elektronica. Dankzij de technische ondersteuning van Bosch Car Service beschikt onze werkplaats over de meest geavanceerde apparatuur van dit moment. Op deze manier kunnen wij vrijwel ieder probleem oplossen. In onze werkplaats kunt u onder andere terecht voor:

 • Een kleine beurt;
 • Een grote beurt;
 • Het balanceren van banden en wielen;
 • Het uitlijnen van uw auto;
 • Reparatie of vervanging van schokbrekers;
 • Reparatie of vervanging van remmen;
 • Elektronica problemen;
 • Glasschade, ruit reparaties of volledige vervanging;
 • Alles wat te maken heeft met de airco;
 • Het reguliere onderhoud van uw auto;
Neem contact op