Werkplaats

Onze werkplaats is voorzien van de nieuwste snufjes op het gebied van auto elektronica. Dankzij de technische ondersteuning van Bosch Car Service beschikt onze werkplaats over de meest geavanceerde apparatuur van dit moment.

In de werkplaats kunt u terecht voor o.a.:

 • Kleine beurt;
 • Grote beurt;
 • Banden;
 • Balanceren;
 • Uitlijnen;
 • Schokbrekers;
 • Remmen;
 • Electronica;
 • Glasschade;
 • Airco;
 • Autoruit reparatie;
 • Ruitvervanging;
 • Onderhoud leaseauto’s;
 • Vraag naar de verdere mogelijkheden.

Apk: de Periodieke Auto Keuring

De algemene periodieke keuring (apk) is een in Europa wettelijk verplichte keuring ter bevordering van de verkeersveiligheid en ter bescherming van het milieu. Volgens deze regelgeving moet u uw personenauto, of bedrijfsauto die -beladen- niet zwaarder mag zijn dan 3.500 kg jaarlijks laten keuren.

Benzine-auto’s vanaf bouwjaar 2005 moeten voor het eerst gekeurd worden na 4 jaar en vervolgens 2x na 2 jaar. Daarna (dus na 8 jaar) moet de auto ieder jaar gekeurd worden. Voor auto’s van voor het bouwjaar 2005 geldt gewoon een jaarlijkse keuring.

Diesel- en lpg-auto’s moeten als vanouds voor het eerst na 3 jaar gekeurd worden en vervolgens ieder jaar.

Apk v.a €29,50

Wat wordt er gekeurd bij de apk?

De keurmeester van het bedrijf dat de apk uitvoert, let op de verkeersveiligheid, het milieu en de juiste registratie. Bij de apk let de keurmeester onder andere op de volgende onderdelen:

Verkeersveiligheid: remmen, wielophanging, schokdempers, banden, stuurinrichting, verlichting en carrosserie

Milieu: Uitlaatgassen

Banden (uitlijnen, repareren, vervangen en balanceren)

Wij bieden u een compleet pakket aan als het om banden gaat. Wij verzorgen niet alleen de reparatie van een lekke band, maar ook de vervanging, het balanceren en het uitlijnen van de wielgeometrie met onze computergestuurde uitlijnapparatuur.

Bij banden moet u letten op deze punten:

Profieldiepte

Bij zomerbanden is vervanging aan te raden bij een profiel van 2 mm. Als het extra brede banden betreft, raden we 3 mm als ondergrens aan. TIP: Met een 1 euro muntstuk kunt u de profieldiepte van uw banden meten: Is het gouden randje van de munt zichtbaar als u deze in de groeven van uw band steekt? Dan is de profieldiepte minder dan 3 mm.

Winterbanden verliezen hun grip op met sneeuw bedekte wegen al bij een restprofiel van 4 mm. Om de betrouwbaarheid van winterbanden te waarborgen zou u deze al bij 4 mm moeten vervangen.

Luchtdruk

Als de luchtdruk in uw banden te laag wordt gaat het contact met de weg verloren. Hiermee loopt de levensduur van de autoband terug. Bovendien verbruikt de auto vervolgens meer brandstof. Controleer de luchtdruk in uw banden regelmatig. Bijvoorbeeld als u gaat tanken. De meting moet altijd plaatsvinden als de banden nog koud zijn (minder dan 3 km). Ook na het rijden met een hogere snelheid is de meting niet een juiste weergave van de bandenspanning. Wij kunnen u adviseren over passende luchtdruk voor uw banden.

Airco Service

Het is belangrijk om de airco-installatie van uw auto tenminste 1x per jaar te laten controleren. Autobedrijf Hoevens beschikt over de modernste diagnose- en afvulapparatuur voor uw airco systeem.

Twee belangrijke factoren:

Bij een airco-check wordt het systeem op lekkage en koelcapaciteit gecontroleerd. Bovendien wordt indien nodig de aanwezige hoeveelheid koudemiddel gemeten. Bij het onderhouden van uw airconditioning moet u rekening houden met twee bijzonder belangrijke factoren:

De verdamper

De verdamper moet regelmatig gedesinfecteerd worden. Hier nestelen zich vaak schimmels, bacteriën en andere micro-organismen. Ze komen via het ventilatiesysteem in uw voertuig terecht en veroorzaken bij veel mensen onaangename, allergische reacties.

Het interieurfilter

Het interieurfilter moet regelmatig vervangen worden. Dit filter is erg belangrijk voor de schone lucht in uw voertuig. Zo filtert het bijvoorbeeld pollen, stof en vuil uit de lucht. Het interieur filter wordt bij regulier onderhoud vervangen. Echter, soms kan het nodig zijn om dit vaker te doen.

Breng uw auto langs bij Autobedrijf Hoevens voor een airco-check. Zo blijft de lucht in uw auto écht fris!